Mamma på besök

En vecka sedan var mamma på besök. Så härligt att äntligen få henne hit efter några motgångar.

På frega mötte vi upp i Amsterdam, lunchade och checkade in på hotellet. Efter en timme och flera samtal till Indien för att reda ut vår hotellbokning åkte vi på båttur längs kanalerna. Amsterdam Light Festival pågår som bäst och det va skönt att se på konstverken från en varm båt med ett vinglas i handen.






Yolo som mamma (och jag försöker vara) hade vi inte bokat något bord, men ville ändå äta på ett av tripadvisors mest populära restauranger. Lyckligtvis hade de några platser vid bardisken vart de serverade mat. Gudomlig mat och var faktiskt helt jännä upplevelse att äta vid bardisken. Tänkte bara på Emily från Gilmore Girls "I certainly don't eat at bars. Hookers eat at bars" :D





På lördag morgon gick vi rakt efter en lång hotellfrukost till Van Gogh museét. Rekommenderar verkligen. Lite turistande längs kanalerna i dimmiga vädret innan vi hoppade på tåget till Groningen.



I Groningen gick vi snabbt in till julmarknaden som var en liten besvikelse. Intressant med en tysk dubstep i en kyrka på en julmarknad :D

Middag åt vi på en asiatisk "all you can eat", låter inte något vidare men gillade konceptet massor. All mat i små portioner och meningen att du kan testa och smaka på allt. Trots att det var all you can eat serverades allt till bordet och du valde 10 små portioner åt gången. Så gott och så kul att testa på allt möjligt!

På söndag hann vi med obligatorisk sightseeing till mitt rum och campus, mamma skulle förstås ha bild på mig utanför alla byggnader :D Vi hann också med lite produktiv shopping av julklappar och souvenirs innan mamma måste starta mot flygfältet.



 


Kommentarer