Kyoto


På lördag sov vi länge och bestämde oss för att åka till Kyoto. Insåg 10min innan vi startade att jag inte laddat telefonen under natten/morgonen. Lade den på laddning och glömde den förstås på skrivbordet. Fick nöja mig med Pontus pocketkamera, som är annars helt bra men tar suddiga bilder så himla lätt. 















Det blev en heldag i Kyoto med Nils och Nick. Vi gick upp till ett litet berg med fullt av dessa shrine portar. Kiva vyer och första shrinen jag besökte här i Japan. Mycket street food vid "byn" som vi smakade på och köpte även lite ätpinnar påvägen tillbaka. Det hann bli mörkt innan vi kom till Kyoto "centrum" men lite shopping hann vi ändå göra. Mest Nils och Nick som åker hem inom några dagar.




På vägen hem var vi redan trötta och hungriga så vi bestämde oss att gå till en Izakaya. En typ av restaurang där man beställer in små maträtter och dricka. Kål och kött på sticka är vanligt. Alla små tallrikar kostar en liten summa och det är mysigt då det går bara att beställa in mer hur man tycker och dela på allt. 

Kommentarer