suomi vs. ruotsi

Kun olen haaveillut blogin perustamisesta haaveilut ovat yleensä tyssänneet siihen etten pysty päättämään millä kielellä kirjottaisin blogia :D Olen suomenruotsalainen ja identiteettini on hyvin kaksikielinen. Nyt aion kertoa elämäntarinani, jolle kaverit aina nauravat koska kerron sen melkein kaikille heti kättelyssä! Tulen täysin suomenkielisestä perheestä, mutta kun olin alle 2 vuoden ikäinen muutimme vanhempieni kanssa Tukholmaan äidin ja iskän töiden perässä. Ruotsinkielisessä päiväkodissa opin ruotsia nopeasti ja takaisin suomeen muuattaessani osasin hädin tuskin suomea. Korjasin asian kuitenkin aika nopeasti. Suomessa jatkoin ruotsinkielistä päiväkotia ja koulua. Kaveripiirini on aina ollut ruotsinkielinen, mutta kotikieleni on ollut suomi iskää lukuunotttamatta.

Tällä hetkellä opiskelen ruotsinkielisessä yliopistossa ja iso osa kaveripiiristäni on ruotsinkielinen. Suomeni on kuitenkin todella vahva ja välillä tuntuu että sanavarastoni on paljon monipuolisempi suomeksi. Että saan sanottua sanani helpommin, mutta samalla kun kirjoitan suomeksi tunnen että iso osa arkea ja identiteettiäni jää pois. Kohta alan filosofoida liikaa, joten lopetan tähän :D mutta saa nähdä millä kielellä kirjoitan loppujen lopuksi ja ehkä vaihtelen...



Hangö regatta 2011

Idag är det grått och regn som gäller, men drömmer ändå om sommaren! Hangö har blivit en årlig tradition sedan vi var små tonåringar och ett (eller två) veckoslut på Finalnds riviera är ett måste i sommar :)

Kommentarer

  1. heeeeeeelt mielevikast hu mycke ja längtar efter att vi sitter o smuttar vin i solnedgången o jatkaa ti tivoli etc en (eller fler!!) vacker o varm sommarda:))))))))))))))))

    t.evaaa

    SvaraRadera

Skicka en kommentar