Giethoorn

Haloj!
Förra lördagen gjorde vi en dagsresa till Giethoorn, en liten by utanför Groningen som även kallas holländska Venedig. En mycket söt och fin by, som är värt ett besök trots att den är mycket liten. På 5h hade vi sett allt det fanns att se i hela byn och gått alla gator och gjort en båttur i kanalerna. 

Båtturen var nog höjdpunkten och det går att hyra en liten motorbåt till billigt pris som man själv får styra. Vi gjorde en runda längs kanalerna och sjön som ligger intill och njöt av vädret och vyerna (+ tog bilder :D). Vi har nog haft så tur med vädret här, holländarna förberedde oss noga med att varna att regn är vardag här och visst har det regnat ibland men hittills mestadels mycket soligt och fint. Vi får hoppas det hålls så. 








Jag låter bilderna tala för sig själv men vill bara berätta att byn faktiskt är så liten att husen och gårdarna avgränsas av kanaler och man kommer åt dem endast via brygga eller båt. Började fundera hur svårt det måste vara att flytta! Man fascineras alltid också över hur stor del av landet är byggt på vatten. De har "skapat" land och man talar om att största delen av Nederländerna är "man made". 

Kommentarer