Weekend trip - Rotterdam


Gokväll!
Idag har jag haft min sista tutorial för den här perioden och det betyder att jag har tid att sammanfatta förra helgen resa; två länder och tre städer på två dagar. 
Vi hoppade på fredag kväll på tåget med Hilda (min finska granne) och åkte till Rotterdam, eller så trodde vi..Efter några tågbyten var vi inne i en het diskussion och visste att vi skulle ha bara en kort resa med sista tåget så vi steg av på nästa hållplats. Under tågresan hade vi förundrat oss över att vi inte tidigare vetat att Gouda osten kommer från Nederländerna och att det tydligen finns en stad som heter Gouda. Väl ute på perrongen marcherar vi mot stationen och det tar inte länge förrän Hilda utbrister "Onko tää nyt se Gouda?". Jag undrar vad hon talar om men så ser jag skylten, vi är i byn Gouda inte Rotterdam :D
Bra start på resan! men vi kom helskinnade fram och nappade med oss take-away tee från Starbucks och sushi från matbutiken. Väldigt storstadsfiilis över vår kvällsmål :D Kvällsmålen åt vi på vårt airbnb över helgen. Så spännande med första airbnb upplevelsen, men herregud va positiv upplevelse. Vårt gästrum vi betalat för låg i en lägre skyskrapa med "endast" 17 våningar. Lägenheten var på 11 våningen men fina vyer trots omringad av andra skyskrapor och var helt ny, otroligt ren. De var som att bo i ett 4 stjärnigt hotell men hemtrevligare. Ägarna var ett yngre par, men endast killen, som var artig och trevlig, och deras härliga hund var endast på plats.

Dåliga bilder men enda som finns av boendet
Nästan morgon blev det väckning kl. 5.00 för att göra en 40min promenad genom staden till busstationen, men om vår heldagsresa till Belgien berättar jag om i ett annat inlägg så detta inte blir för långt.
Vyn från Erasmusbron kl. 5.40 på morgonen
På natten anlände vi tillbaka till vår airbnb säng och på söndag var det dags att trotsa runt i Rotterdam. Airbnb:n var belägen alldeles brevid kända Erasmus bron och vi startade dagen med att ta en promenad över bron och fortsatte längs floden till "the Kubik houses" och Markthaalen bredvid. "Saluhallen" hade allt från härliga fruktstånd, bagerier till restauranger. Efter att vi fyllt våra magar med wok och poffertjes (mini pannkakor, såå goda!) var det dags för en ordentlig shoppingrunda innan hemfärden.
Vi bodde i huset med grönt triangel tak mellan de höga skyskraporna





Trevligt att resa med endast en kompis för omväxlingens skull. Det är härligt att vi gör resor tillsammans med alla från studentboendet, men blir lite långsamt med logistiken då vi är 10-25 pers och alla vill olika saker. Det var också skönt att tala finska en helg, man fick vila hjärnan från engelskan.


Kommentarer