Weekend trip - Brussels

Efter Bruge styrde vi kosan mot Bryssel, men innan vi anlände till centrum stannade vi vid Atomium (?). Dendär intressanta monumenten på första bilden. Det lär ska vara en väldigt populär attraktion att komma och ta bilder på men vi förstod inte riktigt det fina med Hilda, så vi tog bara fula selfien. 

Väl i Bryssel beundrade vi byggnaderna runt stadstorget (mycket guld), deltog i en guidetur där vi fick lyssna på en härlig fransk brytning. Efter en stund blev den kända brysselska humorn för mycket och vi ville se EU parlamentet.



Finns det någon lag på att då man tar bild på turister måste halva benen vara avkapade? De blir ju aldrig bra då man ber någon ta en bild :D

Kan det blir mera typiskt franskt? Ja, jag vet vi är i Bryssel men dom talar ju franska.



Intressantare än dehär var inte EU parlamentsbyggnaden. Det skulle ha varit kul med rundvandring eller liknande, men vi fick nöja oss med att ta selfien och drömma om att jobba där en dag. Medan vakter med givärer (?) tittade på oss.

På kvällen åt vi en god middag och träffade Hildas finska kompis som besökte sin mamma i Bryssel. Siiri tog också med sig sin mammas jobbkollega; en 23 årig engelsman som jobbade med diplomatstatus i Bryssel. Där var det något att ta i, mindervärdeskomplexet var garanterat. Efter vin, caipiroska och några öl sov man bra i bussen på väg hem. 

Kommentarer