Nipponbashi - Dotonbori

Förra lördagen var en heldag på stan och vi styrde kosan mot Nippombashi och Dotonbori. Nipponbashi är känt för att vara the eletronic town (den den town). Mycket eletronik, spelhus och manga. Inte långt ifrån låg sk. kitchen street, där också restraurankrögare köper sin utrrustning. Hela butiker fulla med knivar, kärl och stora stekpannor etc som behövs för t.ex. en street food stand. Coolt att gå runt och bra ställe för lite souvenirer. 


Go sightseeing with the boys, it'll be fun they said






Vi forsatte till berömda Dotonbori vid lilla ån. Mycket streetfood, turister, butiker m.m. Först gången kanske vi gick i folkmassorna mitt på dagen och shoppade. Vi var här också första kvällen men då var det mitt i natten och utgång som gällde. Rolig dag att bara gå runt och förundra sig över allt runt omkring.



Mochi - risbollar


Jag börjar bli lite efter i uppdateringen och det blir inte bättre av att vi bokade ex tempore resa till Tokyo. På måndag kl. 14 bokade nattbuss och airbnb och 10 timmar senare satt vi på bussen. Vi hade lite planerat att åka och flera har ju sagt här att du kan ju inte säga att du varit i Japan utan att ha varit i Tokyo så det har känts som lite obligatoriskt. Vi har ändå hållit det lite öppet eftersom vi inte varit säkra hur vi har tid och idag insåg vi att vi måste åka nu om vi ska hinna. Och hur glad är jag att vi kom! men mer om Tokyo senare :)

Kommentarer