Tokyo

Tidigt imorse var bussen tillbaka i Osaka och idag har vi bara tagit det lungt. Gäller att ladda batterierna för morgondagens avfärd till Busan, Sydkorea. Är redan nu lite ledsen över att resan är så kort, har scrollat pinterest och det skulle finnas så mycket att se där! Men kul att iaf få en glimt av Sydkorea och träffa Yujin som snabbast :)

Som sagt åkte vi nattbuss till och från Tokyo. Tåget här är snabbt och bra, man skulle komma på endast 3h till Tokyo men det kostar också 120e ena vägen. Flyg är relativt billigt, men trots att flygtiden är kort tar det så länge att ta sig till och från flygfältet att det känns bara jobbigare och inte värt den lilla extra pengen. Buss tar hela 8h, vilket känns långsamt men då vi valde att färdas på natten sparar man tid och boendekostnader och ändå har 3 fulla dagar att turista. Resan drar också ut på tiden pga av alla wc pauser. Japanska bussar har inte wc, vilket stressade mig otroligt i förväg men visade sig vara ogrundat eftersom tvingade mig att gå på wc 1 gång av alla 5-6 wc pauser :D

Det finns flera bussbolag och lika många olika typer av bussar/säten/biljetter. På vägen dit färdades vi relax deluxe, vilket betydde otroligt bekväma säten man kunde dra långt ner och lyfta fötterna upp. Kändes som att sova i en skön massagestol och dessutom fanns det en huva man kunde dra ovanför huvudet. Är glad vi tvingades välja denhär lite dyrare varianten (inte kvar andra biljetter till samma dag) för det betydde vi orkade mycket bättre turista hela dagen pga bättre nattsömn.
På tillbakavägen var det en helt vanlig buss som vi har i Finland. Inte lika bekvämt förstås och sömnen led, men det funkade okej eftersom väl hemma kunde man fortsätta sova några timmar till. 


Vi bodde på airbnb och lägenheten var otroligt bra. 1 min från metrostationen och längs den centrala metrolinjen. Nytt, fräscht, skön säng, kök och badrum med alla tillbehör. Slapp packa mycket toalettartiklar och sparade pengar genom att äta morgonmål och kvällsbit hemma. Eftersom det var så snyggt och fräscht kändes det som att bo på bra hotell för en mycket liten peng och dessutom hemtrevligare. Andra gången jag använder airbnb och har haft så bra erfarenheter, hoppas på att morgondagens lägenhet och Budapest blir lika bra!


Nu blev det en väldigt lång text om tråkigheter som buss och boende. Ska fortsätta med bildbomber av vår sighseeing för att balansera :D men har igen problem med att få överfört bilder till datorn och tänker inte manuellt ladda upp 1000 bilder på dropbox, så ni får vänta en tid. Kan bli att posta en del när jag är hemma i Finland. Imorgon är det bara en vecka kvar till hemfärd! Måste börja mentalt förbereda mig, har bara förtyckt tanken för att njuta av semestern och tänkt hela tiden att det tar länge tills 5 veckor är slut.

Kommentarer