Pensionärsresa

Bonsai är ett träd som växt i en kruka och därför förblir liten. Ser ut som miniatyrträd.
Pontus har haft möjligheten att vara med i ett "host family" program via universitetet. Hans host family är ett pensionärspar som bor i Osaka och talar inte många ord engelska vilket är intressant. De frågade ifall vi vill komma med på en dagsresa till en liten stad vid en sjö utanför Osaka. Det kom fram att det är grannskapets förening som ordnar detta för pensionärer, så det skulle bli bussresa med alla pensionärer. Vi var lite skeptiska men tänkte varför inte, man tackar ju inte nej till en gratis utfärd. 




Tror alla pensionärer fotande varenda jävla träd och förstås skulle man posera också framför dom :)


Jag måste bara påpeka att "host pappan" erbjöd sig att ta en bild och man får ju inte vara oartig i Japan. Vi hade inte som avsikt att posera framför träden.


6/6 dukning/utställning av lunchen

Det fanns en liten gata med souvenir butiker och här shoppa alla mommon loss. Undrar hur mycket bakelser och andra souvenirer dom samlar på hemma hos sig
.
Flera ggr stöter man på mumin i dethär landet.

Vyer på wc pausen. Det kan dom också i dethär landet. WC och WC-pauser då man åker buss.
Det blev mycket sittande i bussen, besök i en bonsai garden, lunch på traditionellt japanskt vis, lite "shopping" och mera bussåkande. Det blev en mycket lång dag och kanske inte den mest fartfyllda resan vi gjort men vi fick väl lite mera inblick i japanska kulturen efter en heldag med 50 japanska pensionärer. 


Efter en utfärd blev vi ännu bjudna på middag av familjen, vart även deras dotter och man kom. Det var kul att de kom och bjöd på lite yngre sällskap. Det kan bli lite stelt med ett pensiönärspar som inte talar engelska.  Sen kan jag ju också fråga här på bloggen hur gammal tror ni att deras dotter är på bilden?

Kommentarer